WhatsApp, günlük iletişimimizin ayrılmaz bir parçası haline gelmiş durumda. Ancak, kullanıcıların özel bilgilerini koruma isteği her zaman ön planda olmalıdır. Özellikle, WhatsApp'ın "son görülme" özelliğiyle paylaşılan en son aktiflik tarihi ve saati kişisel tercihlere bağlı olarak kapatılabilir. İşte bu özelliği devre dışı bırakmanın adımları.

Brawl Stars'da Kullanılacak Güvenli Hile Yöntemleri Nelerdir? Brawl Stars'da Kullanılacak Güvenli Hile Yöntemleri Nelerdir?

WhatsApp Son Görülme Nedir?

WhatsApp son görülme özelliği, uygulamada en son aktif olduğunuz tarih ve saati arkadaşlarınızla paylaşmanıza olanak tanır. Örneğin, 1 Nisan 2021 saat 19:30'da WhatsApp'a girdiğinizi farz edelim. Arkadaşlarınız, son görülmenizi "1 Nisan 19:30" gibi bir formatta görebilirler.Whatsapp Son Görülme Nasıl Kapatılır (2)

WhatsApp, bu bilgiyi telefonunuzda internet bağlantısı olduğu son anı baz alarak belirler. Ancak, bu durumda bile internet bağlantısı olmadığında son görülme değişmez ve eski tarih üzerinden görüntülenir.

WhatsApp Son Görülme Kapatma – Android

Eğer son görülme bilgisini paylaşmak istemiyorsanız, Android işletim sistemli bir cihazda bunu kapatmak oldukça basittir. İşte adımlar:

  1. WhatsApp'ı açın ve Ayarlar'a gidin.
  2. Hesap > Gizlilik bölümüne geçin.
  3. "Son Görülme" seçeneğine tıklayın. Üç farklı seçenek bulunmaktadır:
    • Herkes: Rehberinizde kayıtlı olan ve olmayan herkes son görülmenizi görebilir.
    • Kişilerim: Sadece rehberinize kaydettiğiniz kişiler son görülmenizi görebilir.
    • Hiç Kimse: Hiç kimse, son görülmenizi göremez.

Kendinize uygun seçeneği aktif hale getirin. Ancak, "Hiç Kimse" seçeneğini tercih ederseniz, başkalarının son görülmesini de göremezsiniz.Whatsapp Son Görülme Nasıl Kapatılır

WhatsApp Son Görülme Kapatma – iOS

WhatsApp son görülme kapatma işlemi iOS (iPhone) için de oldukça kolaydır. Adımlar şu şekildedir:

  1. WhatsApp'ı açın.
  2. Sağ alt köşede bulunan "Ayarlar"a dokunun.
  3. "Hesap" kısmına geçin.
  4. "Gizlilik" bölümünü açın.

Son görülme durumunuzu "Herkes" yerine "Kişilerim" olarak değiştirerek sadece WhatsApp kişilerinizin bu bilgiyi görmesini sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda "Hiç Kimse" seçeneğini tercih ederek son görülmeyi tamamen kapatabilirsiniz.