Ramazan Ayı’nın başlamasıyla birlikte, Ramazan Bayramı’nın kaç gün tatil olacağı da merak konusu oldu. Turizmciler bayramın 9 güne çıkarılması yönünde çağrı yaptı. Peki, Ramazan Bayramı tatili kaç gün olacak?

Ramazan Ayı 11 Mart itibarıyla başladı. Vatandaşlar ise kış aylarının sona ermesinin ardından gelecek olan Ramazan Bayramı’nda tatil yapmak için otel ve pansiyonlarda rezervasyon yaptırıyor. Ramazan Bayramı tatili, bu yıl arife günü olan 9 Nisan'da başlayıp, 12 Nisan'da sona eriyor. 13-14 Nisan hafta sonu da eklenince tatil süresi, 5,5 güne uzuyor. 8 Nisan'ın da tatil ilan edilmesi durumunda ise bayram tatilinin 6-14 Nisan tarihleri olarak 9 güne uzatılması yönünde beklentiler mevcut.Ramazan Bayramı Tatili (1)

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kavaloğlu, Ramazan Bayramı tatilinin uzatılması yönünde çağrı yaptı. Seçim sürecine de dikkat çeken Kavaloğlu, Antalya'da Nevruz döneminde İran'dan ciddi düzeyde misafir ağırlandığını belirtti. Bütün Türk dünyası, Türk coğrafyasını da ilgilendiren bir tatil dönemi bu. Nevruz, baharın gelişini müjdeliyor. Hemen arkasından Avrupa'daki Paskalya tatili var ve sonrasında Ramazan Bayramı'nda da eğer önceden açıklanabilirse, tatil dönemi 1 gün uzatılırsa; toplam 9 gün tatil söz konusu olacak. Seçimin de bitmiş olması ile ülkemiz insanları Ramazan Bayramlarını iyi bir tatil dönemiyle değerlendirebilir. Bu anlamda tatil döneminin uzamasının önceden açıklanmasını rica ediyoruz.Ramazan Bayramı Tatili (2)

2024 Ramazan Bayramı 10 Nisan 2024 Çarşamba günü başlayacak ve 12 Nisan 2024 Cuma günü sona erecek. Ramazan Bayramı dolayısıyla 10 Nisan Çarşamba, 11 Nisan Perşembe ve 12 Nisan Cuma tatil olurken, sonrasında hafta sonuna denk gelen sonraki günler 13 Nisan Cumartesi ve 14 Nisan Pazar da tatile eklenecek.Ramazan Bayramı Tatili (3)

Eğer Bayram tatili uzatılırsa, bu durum turizm sektöründe hareketliliği artırabilir ve insanlara uzun bir tatil fırsatı sunabilir. Ancak, tatilin uzatılmasıyla ilgili resmi bir açıklama henüz yapılmamıştır.