Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Twitter hesabından yaptığı açıklamada hukuk fakültelerine girişte başarılı sıralamasının üst sınırının 100 bine yükseltildiğini duyurdu. Tunç, “Güvenilir bir adalet sisteminin tesisi, hukuk nosyonuna sahip iyi yetişmiş hukukçularla mümkündür. Milletimiz adına önemli kararlara imza atacak olan hakim ve savcılarımızın, savunmayı temsil eden avukatlarımızın hem nitelik hem nicelik olarak kürsüye daha donanımlı çıkmaları büyük önem arz etmektedir.” ifadelerini kullandı.
Bakan Tunç, bu amacı gerçekleştirmek için çalıştıklarını ve kararlı adımlar attıklarını belirtti. Hukuk eğitiminin niteliğini artırmak amacıyla hukuk fakültelerinde ikinci öğretimin kaldırılması ve yüksek okuldan dikey geçişin sonlandırılması uygulamalarının ardından fakülteye girişte başarı sıralamasının yükseltildiğini açıkladı. Tunç, “Adalet Bakanlığı olarak hazırladığımız #TürkiyeYüzyılı’nın ilk belgesi olan Yargı Reformu Strateji Belgemizde yer verdiğimiz görüş doğrultusunda, ÖSYM’nin yayımladığı YKS başvuru kılavuzunda yapılan değişiklikle artık hukuk fakültelerini ilk 100 bin içinde yer alan adaylar tercih edebilecek.” dedi.
Adalet Bakanı, yargının insan kaynağını yetiştiren hukuk fakültelerine girişteki başarı sıralamasının yükseltilmesinin eğitim kalitesini artıracağına inandığını vurguladı. “Geleceğimizin hukukçularına, adaletin tecellisi için çıkacakları zorlu yolda üstün başarılar diliyorum.” diyen Tunç, hukuk fakültesine girişteki üst sınırın 125 binden 100 bine düşürüldüğünü hatırlattı.
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 23 Ocak’ta hukuk fakültelerine girişte üniversite sınavındaki başarı sıralamasının 100 bine yükseltileceğini açıklamıştı. Daha önce hukuk fakültelerine girişte başarılı sıralamasının üst sınırı 125 bindi. Tunç’un bu açıklamalarıyla hukuk eğitimine olan talebin ve niteliğin artırılması hedefleniyor. Geleceğin adalet sisteminin temsilcileri olan hakim, savcı ve avukat adaylarının daha donanımlı ve nitelikli olmaları için yapılan bu değişikliklerin sektöre olumlu yansımaları olması bekleniyor.