İstanbul İplik Fuarı: Tekstil Dünyasının Buluşma Noktası!

featured

Tekstil sektöründe büyük bir merakla beklenen 21. Uluslararası İstanbul İplik Fuarı, 26 Şubat tarihinde Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde ziyaretçilerini ağırlamaya başladı. Her yıl rekorlar kıran bu fuar, bu yıl da sektörün önde gelen firmalarını ve profesyonellerini bir araya getirerek dikkatleri üzerine çekiyor.

İplik sektöründeki en son yeniliklerin ve trendlerin sergilendiği fuar, büyük bir ilgiyle karşılandı. Fuarda Azerbaycan, Çin, Mısır, Almanya, Hindistan, Özbekistan, Fransa, İtalya, Malezya, İngiltere gibi ülkelerden 500’ün üzerinde firma yer aldı ve 100’ün üzerinde ülkeden 20.000’e yakın ziyaretçinin katılması bekleniyor. Almanya, Fransa, Fas, İspanya, İsviçre, İtalya, Lübnan, Mısır, Polonya, Portekiz, Romanya, İran, Rusya, Bulgaristan, Gürcistan, Ukrayna, Tunus, Cezayir gibi ülkelerden gelen ziyaretçiler, fuara büyük ilgi gösteriyor.

Fuarda, pamuk, polyester, viskon, yün ve elastan gibi farklı iplik türlerindeki yenilikçi çözümler sergilenirken iş birliği fırsatları ve sürdürülebilirlik odaklı teknolojiler de ön plana çıkıyor. Ziyaretçiler, tekstil sektörünün en önemli ham maddesi olan iplikleri yakından inceleme fırsatı buluyor.

Avrupa, Asya ve Balkanlar’dan gelen geniş profesyonel ziyaretçi kitlesiyle Uluslararası İstanbul İplik Fuarı, 2025 yılında da sektörün en büyük buluşma noktası olma iddiasını sürdürüyor. Fuar, tekstil sektörünün kalbinin İstanbul’da attığını bir kez daha gözler önüne seriyor.

Göz Atın

Fuarı ziyaret eden firmalar, sektördeki gelişmeleri ve beklentilerini paylaşarak fuarın önemine vurgu yapıyorlar. Eren Tekstil’in Satış ve Pazarlama Direktörü Hülya Yılmaz, fuara ilişkin yaptığı açıklamada, “Fuara katılım Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük iplik fuarı olma özelliğini taşıyor. Beklentimiz, daha fazla yabancı müşterinin gelmesiyle ilgili. Şu ana kadar iyi gidiyor, burada olmaktan mutluyuz. Günlük 100-110 tonluk kapasiteyle iplik üretiyoruz. Ayrıca yeni bir fabrikamız devreye girdi. Perakende de büyüyerek ilerliyoruz.” şeklinde konuştu.

Karacasu Tekstil’in Uluslararası Satış ve Pazarlama Direktörü Muhammed Veli Mercan ise fuarın çevreci üretim süreçlerine dikkat çektiğini belirterek, “Kendi boyama makinelerimizi kullanıyoruz ve su kullanımımızı %95 oranında azalttık.” dedi. Ayrıca, depremlerin sektörü nasıl etkilediğine de değinen Mercan, “Toparlanmaya çalışıyoruz. Bu felaketin etkisi hala devam ediyor ve uzun yıllar sürecektir.” şeklinde konuştu.

Rothfil markasının Kurucu Ortağı Ruşen Kundakçı ise sektördeki deneyimlerine değinerek, “Ağırlıklı müşterilerimiz çorap üreticileri. Bu yıl ilk kez fuara katılıyoruz. Şu ana kadar sessiz görünüyor, yeni müşteri portföyü için ürün tanıtımını yapmak amacıyla buradayız. Sektörde bir kan kaybı var, özellikle avantajlı ülkeler, Mısır gibi firmalar oralara kayıyor.” şeklinde konuştu.

Uluslararası İstanbul İplik Fuarı, sektördeki gelişmeleri, yenilikleri ve iş birliği fırsatlarını bir araya getirerek tekstil dünyasına yön veren bir etkinlik olarak önemini korumaya devam ediyor.

Benzer Haberler

Bir Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Yazar TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!